Ministerial Schedule

See PDF Version»

Schedule is subject to change

Tuesday, July 24, 2018

7:30 a.m. Registration Opens

9:00 a.m. Opening Remarks – Ambassador at Large Sam Brownback

9:15 a.m. Survivors of Religious Persecution

9:40 a.m. Panel – Private Sector Engagement from Foundations to Corporations

10:45 a.m. Break (30 min.)

11:15 a.m. Survivors of Religious Persecution

11:40 a.m. Mark Burnett and Roma Downey Interview
Moderator: Greta Van Susteren, Host, “Plugged In With Greta Van Susteren”

12:25 p.m. Lunch (90 min.)

1:55 p.m. Survivor of Religious Persecution

2:10 p.m. State Department Religious Freedom Grant Opportunities

3:10 p.m. Break (30 min.)

3:40 p.m. Survivor of Religious Persecution

3:55 p.m. OMB Director Mick Mulvaney, introduced by Assistant Secretary Marie Royce

4:10 p.m. Closing Remarks: Frank Wolf

Wednesday, July 25, 2018

7:30 a.m. Registration Opens

9:00 a.m. Opening Remarks by Deputy Secretary John Sullivan

9:15 a.m. Survivor of Religious Persecution

9:30 a.m. Plenary Discussion: “The Challenge We Face – Religious Persecution around the World” (60 min.)

10:30 a.m. Instructions for the Day and Transition to Breakout Rooms

10:50 a.m. Breakout Sessions – (90 min., Running Concurrently)

  • Advocating for Equal Rights & Protections for Religious Minorities
  • Accountability and Prevention: Genocide & Mass Atrocities
  • Religious Freedom and Economic Prosperity
  • Religious Freedom and Combatting Violent Extremism

12:20 p.m. Luncheon (60 min.)

1:30pm-3:00pm Breakout Sessions (90 min, Running Concurrently)

  • Confronting Legal Limitations
  • Religious Freedom and Women’s Rights
  • Needs of Displaced Minorities During Humanitarian Emergencies
  • Preserving Cultural Heritage

3:15 p.m. Plenary Discussion: “The Road Ahead – Working Together to Advance Religious Freedom” (65 min.)

4:35 p.m. Survivor of Religious Persecution

4:50 p.m. Closing Remarks by USAID Administrator Mark Green

5:05 p.m. Summary of Day

Schedule is subject to change